• 20 школа Кировоград официальный сайт
  • 2
  • 3
  • Комунальний заклад

    «Академічна гімназія Кропивницької міської ради»

  • Комунальний заклад

    «Академічна гімназія Кропивницької міської ради»

  • Комунальний заклад

    «Академічна гімназія Кропивницької міської ради»

Новини

Screenshot_11.png

Screenshot_12.png

Screenshot_14.png

Screenshot_15.png

Screenshot_16.png

 

 

 

тиждень-безпеки-дорожнього-руху- 1

 

З метою посилення профілактики дорожньо-транспортного

травматизму серед дітей в Академічній гімназії

Кропивницької міської ради був проведений 

Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему:

"Правила дорожні - корисні для кожного!".

 

8e0715548d81ce761940025921298bf7-0

8e0715548d81ce761940025921298bf7-1

8e0715548d81ce761940025921298bf7-3

 

8e0715548d81ce761940025921298bf7-2

 

IMG-b346c77a9ba315e659aae2a5248170a4-V

 

 storage emulated 0 Pictures Viber IMG-e3405bf3fcfcc259ca147a02f1a2b7e1-V

 

IMG-20a42fb2bf1d6ce619629f893b23e198-V

 

IMG-02f40062041b3489227e35c59131b5d0-V

 

IMG-69ad68b2b5e9a3c0e8506454232e3359-V

 

IMG-3bd352cfc3993801833d3e03321eaece-V

 

IMG-2889a4789c44d0af5b35f715c41bf3e6-V

 

IMG-1aba6285e1095800bcb230c5abfbeef2-V

 

IMG-41c6007c7e5ea0e77f576e46aef62ddd-V

 

 

b7c3b7a4bb8bc266a517106bd9599927 XL

 

ЩОДО ВЖИВАННЯ ВОДИ

 

Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу на необхідність обробки води після поновлення централізованого водопостачання перед її споживанням.

Після поновлення подачі води її варто прокип’ятити перед споживанням. Кип’ятіння води не менше 10 хвилин від моменту закипання знищує багато мікробів та мікроорганізмів, які викликають хвороби.

До повного налагодження централізованого водопостачання дотримуйтеся рекомендацій:

-для пиття використовувати лише добре прокип’ячену (не менше 10 хвилин) або бутильовану воду;

-за можливості використовуйте фасовану бутильовану воду;

-готуйте їжу лише на перевіреній питній воді;

-під час приготування їжі застосовуйте термообробку продукту (варіння, смаження, запікання тощо);

-використовуйте питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання - колодязів, шахтних криниць, пунктів розливу питної води лише після обробки;

-воду з відкритих водойм використовуйте тільки для господарських потреб.

Реклама 1-5 page-0001

6876846

 

Профілактика гострих кишкових інфекцій рятує життя

У літній період частішають випадки спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції такі як сальмонела, кишкова паличка, ротавіруси тощо.

Існують три шляхи передачі гострих кишкових інфекцій: харчовий, водний і контактно-побутовий.

Основний шлях передачі збудників інфекцій - харчовий, коли зараження відбувається через споживані продукти харчування і приготовлені з них страви, а також овочі та фрукти, забруднені мікроорганізмами і вжиті в їжу без достатньої гігієнічної і термічної обробки.

Характерними ознаками кишкової інфекції є:

  • слабкість;
  • головний біль;
  • блювання;
  • болі в животі;
  • підвищення температури;
  • пронос.

Щоб вберегти себе від захворювань кишковими інфекціями, необхідно:

-         дотримуватися правил особистої гігієни, ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні;

-         мити та тримати у чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі;

-         запобігати проникненню комах та тварин до приміщень, де відбувається приготування їжі та зберігаються харчові продукти;

-         окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м'ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо);

-         добре прожарювати або проварювати продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і рибу;

-         дотримуватись відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів;

-         використовувати питну воду, не пити воду з неперевірених джерел;

-         вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;

-         мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді;

-         не вживати продукти по закінченню терміну придатності, використовувати для приготування їжі тільки свіжі харчові продукти;

-         при транспортуванні і зберіганні харчових продуктів використовувати чисту упаковку (поліетилен, контейнери для харчових продуктів тощо);

-         не купувати харчові продукти у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі;

-         не вживати в їжу некип'ячене домашнє молоко, сирі яйця тощо;

-         регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;

-         не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих місцях відпочинку, уникати заковтування води під час купання;

Виконання цих правил та порад допоможе уникнути захворювання та зберегти Ваше здоров'я та здоров'я Ваших близьких!

Кропивницьке районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області 

16 червня у закладі відбулося вручення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти здобувачам освіти 9-х класів.
Багато теплих слів та побажань було адресовано нашим випускникам, серед яких головні: знайти своє місце у житті, здобути улюблену професію та бути завжди людиною незалежно від місця перебування та життєвих ситуацій.
Щасливої дороги, наші випускники!
 
347273037 216239998016734 803249229897183095 n
 
347422329 216240031350064 5648694603040714283 n
 
347552500 216240091350058 6700412292050214398 n
 
347241233 216240148016719 6798904900067768926 n
 
347434173 216240218016712 6463678519923539808 n

08.06.2023 року в актовому залі гімназії відбулася конференція колективу комунального закладу «Академічна гімназія Кропивницької міської ради», батьків, громадськості присвяченої

звітуванню керівника Колосової С.О. за підсумками діяльності закладу у 2022/2023 навчальному році. 

Після звіту директора виступили педагогічні працівники (Ратушна О.М., вчитель зарубіжної літератури; Кураксіна О.І., вчитель музичного мистецтва; Снєгова О.В., вчитель початкових класів) та представники батьківської громадськості (Мамедова Ольга Валентинівна (11); Клещова Світлана Леонідівна (5-А); Слівко Наталія Євгенівна (5В); Ляш Ольга Володимирівна (9В)).

За підсумками голосування діяльність директора оцінено:

1. Задовільно 105 осіб.

2. Незадовільно 5 осіб.

IMG-590809959e0a0964fa6ef865203ca457-V

 

IMG-2f652390221fbae46d305681d8c477d0-V

.png

_КЛ_КЕР_САЙТ-1.jpg

_КЛ_КЕР_САЙТ-2.jpg

_КЛ_КЕР_САЙТ-3.jpg

_КЛ_КЕР_САЙТ-4.jpg

_КЛ_КЕР_САЙТ-5.jpg

_КЛ_КЕР_САЙТ-6.jpg

_КЛ_КЕР_САЙТ-7.jpg

_КЛ_КЕР_САЙТ-8.jpg

_КЛ_КЕР_САЙТ-9.jpg