Аналіз роботи МО вчителів фізичної культури за 2021-2022 навчальний рік

Posted in МО вчителів фізичної культури

Аналіз роботи

МО вчителів фізичної культури за 2021-2022 навчальний рік

 

Протягом 2021-2022 н.р. робота МО вчителів фізичної культури була спрямована на розвиток, популяризацію фізичної культури і спорту в закладі, залучення здобувачів освіти до активних занять фізкультурно-оздоровчою та спортивною діяльністю, створення сучасних умов для забезпечення оптимальної рухової активності школярів.

Основні завдання МО на 2021-2022 н.р.:

  • Спрямувати роботу на забезпечення високого рівня викладання фізичної культури, формування в учнів практичних умінь і навичок, забезпечуючи режим виконання санітарно-гігієнічних норм і техніки безпеки в організації роботи з учнями.
  • Створити організаційно педагогічні умови виконання комплексної програми фізичного виховання, втілюючи перспективні педагогічні технології як важливий чинник мотивації до навчання.
  • Формувати фізичну культуру особистості школярів з урахуванням їх індивідуальних здібностей, стану здоров’я і мотивації.
  • Сприяти розвитку професійної компетентності вчителів щодо впровадження ІКТ.
  • Активізувати позакласну роботу, удосконалюючи спортивну майстерність учнів, які займаються обраними видами спорту, розвиваючи при цьому творчі здібності учнів.

Перед початком навчального року вчителі працювали над підготовкою навчально-матеріальної бази до навчального року. Склали та затвердили календарно-тематичне планування, був розроблений графік відкритих уроків та затверджено, відповідно до міського графіка, графік спортивно-масових заходів на 2021-2022 н. р.

Вчитель фізичної культури Капець М.М. підвищив тарифкаційний розряд та був атестований як спеціаліст I кваліфікаційної категорії.

       Спортивно-масова робота в гімназії невід’ємно пов’язана з організацією та проведенням спортивно-масових заходів в позаурочний час. Для нашого закладу є традицією проводити у вересні Олімпійський тиждень. Усі здобувачі освіти були залучені до цього свята. Школярі змагалися у різноманітних видах спорту: шашки, шахмати, футбол, волейбол та спортивних естафетах. Усі були нагороджені Олімпійською атрибутикою та грамотами.

       Участь у міських спортивних змаганнях за програмою шкільної спартакіади є необхідним процесом, адже саме це є результатом клопіткої праці вчителя та учнів. Юні спортсмени брали активну участь у змаганнях, які проводилися на рівні навчального закладу, міста та області. Цього року команда закладу брала участь у міських змаганнях з футболу «Шкіряний м'яч» серед хлопців 2009 р.н. на чолі із Лісничим І.В., дійшли до пів-фіналу.

Підсумком 2021-2022 н.р. стали обласні змагання Гімназіади серед учнів закладів ЗСО, які відбулися 04-05.12.2021 року з гандболу серед юнаків. Наші юнаки вибороли I-ше місце. І вибороли право брати участь в чемпіонаті України з Гімназіади з гандболу.

У вересні 2021-2022 н.р. здійснювалося вивчення стану викладання фізичного виховання у 5-11 класах. Демешко К.С., заступником директора, надавалися адресні рекомендації та фахова допомога.вчителям МО.

Аналіз методичної роботи передбачав проведення 5 засідань МО, у рамках яких розглядалися питання:

  • Про вивчення нормативних документів;
  • Про аналіз і планування роботи МО;
  • Про програмно – методичне забезпечення навчального процесу, вивчення навчальних програм та пояснювальних записок, календарно – тематичне планування;
  • Про єдині вимоги до ведення шкільної документації;
  • Про складання чек-листа предметного тижня і графіка взаємовідвідування уроків;
  • Про виконання правил з ТБ;
  • Про оцінювання знань учнів;
  • Про участь у спортивних конкурсах, змаганнях та Олімпіадах.

 

екан6е7се6  гт7 6титит

 

м ни65т

 

8р8нни8  е8енит