Перевірка продуктів харчування та умов їх зберігання

Posted in Харчування

IMG-db4e8363802f5322c075982acc78f5e5-V.jpg

АКТ

перевірки продуктів харчування та умов їх зберігання

у комунальному закладі «Навчально – виховне об’єднання «Загальноосвітній навчальний заклад І – ІІІ ступенів № 20 – дитячий юнацький центр «Сузір’я» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області

від 15.02.2021 р.

 

         Акт складено комісією Ради школи з перевірки продуктів харчування та умов їх зберігання у складі: голова комісії – відповідальний за харчування   Завіна В.П., члени комісії: Мамонтова О.Г., Волювач О.В., Кравцова О.А.

В присутності комірника закладу   Мельниченко І.С.

       Відповідно до доручення міського голови А. Райковича щодо посилення контролю за якістю продуктів харчування, санітарного стану харчоблоку, на виконання пунктів 1.5., 1.6. наказу управління освіти Міської ради міста Кропивницького від 27 серпня 2020 року № 458/о «Про організацію харчування учнів та вихованців в закладах освіти м. Кропивницького на 2020/2021 н. р.», листа управління освіти №318/1-01-09 від 04.02.2021 була проведена позапланова перевірка в закладі щодо якості отриманих продуктів харчування та умов їх зберігання. Висновок комісії:

     Комісією встановлено, що постачальниками продуктів на харчоблок школи є фірми: ТОВ «ОПТТОРГ – К», ФОП Головач С.М., ФОП Ковтун І.С., ФОП Осадчий О.Б., Осадчий Є.Б. змінені графіки і маршрути, ще не подані.

       Проведений огляд холодильника на дотримання норм зберігання та товарне сусідство продуктів, температурний режим – всі вимоги на дотримання умов зберігання продуктів у холодильнику дотримуються

   Картопля (140,2кг), капуста (20,5кг), морква (49,7кг),буряк (4,5кг),цукор(28,9 кг) зберігаються на піддонах у складському приміщені.

       Чай чорний І ґатунку (2,463), ванільний цукор (0,326г), олія рафінована (соняшникова) (4,9), повидло(2,9 кг) зберігаються на полицях.

Масло вершкове(8,8кг), риба морожена(12,6кг) зберігаються у холодильниках, температура + 4 градуси. Дообладнано місце для миття яєць. Заплановано придбати ємності для зберігання курячих яєць.

      Працівники кухні виконують поточно технологічні процеси на харчоблоці, уникаючи перехресного забруднення. Щоденні меню – розклад на видачу продуктів харчування - у наявності. Санітарний стан овочесховища задовільний, відсутній гігрометр. Санітарний стан комори, температура у нормі, вологість виміряти не вдалося відсутній гігрометр. Кожен працівник їдальні має по три комплекти санітарного одягу і спецвзуття, організовано прання санітарного одягу, розроблено інструкції. Столовий посуд у наявності, немає запасного комплекту посуду. Увесь посуд використовується при харчуванні. Посуд миється та зберігається відповідно до санітарних вимог, інструкцію щодо миття посуду розроблено і затверджено наказом по закладу від 14.01.2021 року № 16/0 (Інструкція з охорони праці № 105). Добова проба зберігається у холодильнику. Якість приготування страв: 1) дотримано вимог первинної обробки; 2)форма нарізки страви, форми виробів відповідає технологічним картам; 3)органолептичні показники страв задовільні. Температура подачі страв, терміни реалізації страв, графіки прийому їжі дотримуються.

   Санітарно – технічний стан залу їдальні – задовільний. На стендах є графік харчування здобувачів освіти. Холодною та гарячою водою заклад забезпечено. Технологічне обладнання, освітлення у нормі. Кухонного інвентарю достатньо, весь інвентар промарковано, графік прибирання та графік провітрювання є. Термометри у наявності. Всі працівники їдальні мають особові медичні книжки із даними проходження обов’язкового медичного огляду. Картотека технологічних карток, карток – розкладок у наявності. Картотека відповідає меню – нормативним вимогам. Миючі та дезінфікуючі засоби є в достатній кількості. Умови зберігання відповідають нормам, сертифікати якості в наявності. У закладі немає гігрометра, заплановано придбати.

        Документація на харчоблоці вся є в наявності ведеться старанно і охайно.

Протягом січня 2021 року щоденно на сніданок та обід в раціоні учнів є овочі та фрукти у свіжому та переробленому вигляді, в межах норм.

Столи у їдальні розставлені згідно вимог, позначки дистанції на роздатковій є.

Відповідальна за харчування                                    Завіна В.П.

Мамонтова О.Г.

Волювач О.В.

Кравцова О.А.

Мельниченко І.С.

124124авіа123412.jpg