Звіт МО класних керівників початкової школи з виховної роботи за 2020-2021 н. р.

Posted in МО вчителів початкових класів

213423квыф_1.jpg

 

Звіт МО класних керівників початкової школи з виховної роботи

за 2020-2021 н. р.

     Система виховної роботи закладу заснована на ідеї педагогіки життєтворчості,сприяє становленню і розвитку особистості школяра. Виховання кожного учня повинне відбуватися в атмосфері добра і творчості,взаємодопомоги та взаємоповаги,що дає суспільству модель ціннісних відносин. Морально-духовне становлення дітей та учнівської молоді,їх підготовка до активної,сповненої особистісної сутності життєдіяльності є важливим складовим розвитку Української держави. Пріоритетною мовою повноцінного становлення особистості є доцільно організований навчально-виховний процес. Отже ,забезпечити якісний виховний процес школи є головним завданням педагога. З цією метою для підвищення ефективності роботи вчителя у школі створено методичне об'єднання класних керівників,на яких покладається відповідальність за становлення і виховання учня-лідера,який здатен реалізувати себе в життєвому просторі.

     Методичне об'єднання класних керівників працює над вирішенням першочергових завдань виховання учнів у сучасних умовах. Перед ними постає завдання : виховати громадянина-патріота,формувати громадську активність дітей та підлітків,які люблять свій народ,Україну,готові самовіддано захищати і розбудовувати її як суверенну,незалежну, демократичну, правову і соціальну державу, виробити імунітет до негативного впливу соціального середовища.

     Робота МО класних керівників спрямована на формування вмінь учителів плідно працювати з учнями, враховуючи інтереси й запити самих школярів,індивідуальний підхід у виховній роботі, охоплює питання планування, організації та аналізу ефективності виховного процесу, різноманітних засобів навчання.

     Однією з основних проблем у виховній роботі з учнями є налагодження індивідуального підходу до кожної особистості, розвиток творчого потенціалу дитини та профілактична робота, направлена на правовий аспект учнів,схильних до правопорушень. Адже кожна дитина – особистість.

     Згідно з принципами і положенням нормативних документів про освіту, рекомендаціями районного методичного кабінету, відповідно до структури методичної роботи в закладі . методична робота в 2020-2021 році була спрямована на розвиток творчої особистості вчителя та учня, створення сприятливих умов для успішної соціалізації у навчально-виховному процесі.

     За період 2020-2021 навчального року було проведено 4 засідання МО, на яких було розглянуто питання планування виховної роботи в класах, опрацьовані основні нормативні документи з виховної роботи, проводилось анкетування класних керівників з метою з’ясування труднощів у роботі. Розглядались педагогічні ідеї щодо підвищення позитивної мотивації учнів до навчальної діяльності та профілактики безпричинних пропусків уроків,проводилася робота щодо формування виховних систем класів і їх оформлення, вивчалися новинки педагогічної літератури та передовий педагогічний досвід.

       У 2020-2021 н. р. всі класні колективи брали участь у житті школи згідно виховного плану школи.

       1 вересня проведено свято Першого дзвоника. Були проведені свята до Дня вчителя, новорічні ранки і вечори, тематичні виховні години з превентивного, національно-патріотичного,естетичного, екологічного виховання. Проходили місячники:»Морально-правового виховання», «Молодь за здоровий спосіб життя», «Увага! Діти на дорозі», тиждень іноземної мови, тиждень добрих справ, олімпійський тиждень, конкурси, лекції, бесіди, 28.04.2021р. було проведено «День охорони праці».Також були проведені тижші БЖД у рамках місячників з 26.04.-30.04.2021р. та 17.05.-21.05.2021р. Проведено тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему « Здоров’я дорожче за золото» з 25.01-29.01. 2021р. До дня права в закладі відбулася виставка малюнків на тему «Я маю право».Година спілкування «Планета толерантності». Єдиний урок присв’ячений Дню пам’яті жертв голодомору в Україні 27.01.2021р. День памяті Героїв Крут29.01.21р. Проведено захід до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Крім того, класні керівники приділяють увагу художньо-естетичному вихованню.Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, свого народу та рідної Батьківщини. Так, було проведено он-лайн конкурси: «Осінній дивограй»,»Улюблені куточки рідного міста»,»День вишиванки». Також проведено челендж»Покоління» до Дня матері ,фотоконкурс: «Спортивна зима», «Усміхаємось разом» до Дня сміху тощо…

Проведено відкриті виховні години:»Посвята в п’ятикласники», «Герої не вмирають» та інші….

     Плануючи роботу на 2021-2022 н. р. МО ставить такі завдання:

  • Постійно брати участь у роботі школи передового і новаторського педагогічного досвіду.
  • Стежити за новинками в педагогічній літературі,вивчати їх .
  • Приділяти більшу увагу проблемам молодих класних керівників.
  • Приділити особливу увагу організації роботи з обдарованими дітьми.
  • Залучати батьків до участі в організації і проведенні позакласних заходів.
  • Виховувати інтерес до вивчення рідного краю,почуття патріотизму.
  • Працювати над вдосконаленням та розвитком системи учнівського самоврядування.

Підготувала

Голова МО класних керівників

Кирпа О.М.