АНАЛІЗ ПІДСУМКІВ НАВЧАЛЬНО – ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДИТЯЧОГО ЮНАЦЬКОГО ЦЕНТРУ «СУЗІР’Я» ЗА 2020 – 2021 НАВЧАЛЬНИЙ РІК.

Posted in ДЮЦ "Сузір'я"

123412кауцвы.jpg

 

 

 

 

АНАЛІЗ

ПІДСУМКІВ НАВЧАЛЬНО – ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

ДИТЯЧОГО  ЮНАЦЬКОГО ЦЕНТРУ «СУЗІР’Я»

ЗА 2020 – 2021 НАВЧАЛЬНИЙ РІК.

ЗАВДАННЯ НА НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК.

Формування національної системи позашкільної освіти відбувається в умовах значних змін у суспільстві, що певним чином коригують цілі, завдання та зміст навчально-виховного процесу, спрямованого на розвиток творчої особистості. Високий рівень розвитку творчої особистості забезпечується: постійним залученням її до процесу здобування знань, які вона актуалізує і використовує в конкретній ситуації; створенням педагогічних умов для самореалізації особистості, які передбачають: наявність нерегламентованого середовища з демократичними відносинами; можливість наслідування дитиною творчої особистості педагога; заохочення нестереотипної поведінки; емоційно комфортне мікросередовище; включення дитини в реально-економічне життя міста.

Громадськість потребує високоосвічених, ініціативних та енергійних, ділових та винахідливих людей, здібних творчо реформувати наше суспільство, значно підвищити інтелектуальний потенціал країни, відновити духовну культуру. Виконати такі завдання можливо тільки в умовах тісної співпраці   школи, позашкільного центру та сім’ї. Тому навчально-виховний процес у дитячому юнацькому центрі «Сузір’я» і зорієнтовано на здібності, схильності, потреби й життєві плани кожного з вихованців. Збереження основних базових цінностей передбачає: своєчасне реагування на зміни, які відбуваються в соціумі; прагнення до створення необхідних умов для реалізації додаткової освіти в межах однієї школи; здійснення послідовності, спадкоємності на всіх етапах навчання й розвитку вихованців .  

   У 2020 - 2021 навчальному році у дитячому юнацькому центрі „Сузір’я” працювало 6 гуртків (15 навчальних груп), в яких навчався 331 учень школи: 242 дівчини та 89 хлопців віком від 6 до 15 років. Постійний склад вихованців центру у цьому навчальному році -206 учнів, що відвідують гуртки два та більше   років.

Заклад працював за зручним для дітей розкладом. Для навчального процесу було задіяно 4 навчальних кабінети та 2 зали для занять хореографією.

Центр здійснював навчально-виховний процес за  державними та адаптованими  програмами. 5 гуртків працювали за художньо–естетичним напрямом:

гурток «Колектив естрадної пісні» - керівник Дрезналь І.Г.,

гурток «Ансамбль бандуристів» - керівник Ігнатенко Н.С.,

гурток сучасного танцю «Dansmix»- керівник Бабенко О.О.,

вокальний ансамбль, фольклорний гурток - керівник Мамченко Г.С.

1 гурток – «Розвиток математичних здібностей» -керівник Саєнко К.В. -за науково- технічним напрямком.

   Одним із пріоритетних завдань закладу є здійснення заходів щодо залучення вихованців, які потребують соціальної допомоги та соціальної реабілітації, до позашкільної освіти. Так, згідно з даними соціального паспорту закладу, станом на 01.10.2020 року в Центрі здобувло позашкільну освіту :

дітей позбавлених батьківського піклування - 1, дітей з інвалідністю - 5, дітей з багатодітних родин - 16, дітей, батьки яких загинули, постраждали або є учасниками АТО – 38 .

Навчально-виховний процес у ДЮЦ протягом навчального року здійснювався диференційовано (відповідно до віку, індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей, стану здоров’я вихованців) з використанням різних організаційних форм роботи: групові заняття, індивідуальне заняття, конкурси, вікторини, екскурсії, практична робота, виступи, виставки, репетиційні збори тощо. Відповідно до Положення закладу, розпорядчих документів заняття розпочалися 1 вересня 2020 року, завершилися 11 червня 2021 року.Зарахування вихованців до гуртків здійснювалось наказом директора по закладу на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, на без конкурсній основі. До заяв батьків, діти яких відвідували хореографічні гуртки, додавалися довідки про консультацію з лікарем щодо відсутності протипоказань до занять.

У канікулярні, святкові та вихідні дні Центр працював за окремими планами, затвердженими директором закладу. В цей період з вихованцями гуртків проводилася суспільно-корисна та організаційно-масова робота: ігрові програми, екскурсії, репетиції. Протягом 20200-2021 навчального року в закладі було затверджено плани роботи на період осінніх, зимових, весняних та літніх канікул. Взагалі, масовими заходами в канікулярний час було охоплено 197 вихованців ДЮЦ - учнів школи.

Управління дитячим юнаьким центром здійснювалося згідно плану роботи закладу на навчальний рік, навчального плану, плану внутрішнього контролю, календарних планів керівників гуртків. Така система планування, що відпрацьована і заснована на взаємодії всіх ланок, підрозділів та учасників освітнього процесу, сприяла досягненню ефективності та вдосконаленню освітнього процесу й забезпечила координацію їх діяльності, єдність вимог, контроль та взаємоконтроль в процесі роботи, планомірний розвиток закладу позашкільної освіти. У центрі є в наявності усі нормативно-правові документи, що регламентують діяльність закладу позашкільної освіти.

З метою створення ефективної системи контролю за якістю досягнення цілей та аналізу результативності роботи центру застосовувалися такі методи контролю, як :

- перевірка документації;

- бесіда;

- спостереження;

- аналіз і самоаналіз занять, виховних заходів;

- анкетування, тестування;

       - творчий звіт.

Найважливішим питанням внутрішнього контролю позашкільного закладу є збереження контингенту дітей. Це питання постійно аналізувалось на оперативних та інструктивних нарадах, які проводилися один раз на тиждень. В закладі був налагоджений щоденний контроль за наповненням гуртків. Освітній процес в центрі здійснювався відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів та здібностей вихованців, з використанням різних організаційних форм роботи за дворівневою системою. Відповідно до рівня класифікації була визначена мета і перспективи діяльності гуртків, груп, їх чисельний склад, обиралася програма. Так, на щотижневі нараді протягом року було винесено 30 питань, серед яких: стан навчально-виховного процесу в гуртках різних напрямків, питання методичного супроводу НВП, забезпечення охорони праці та безпеки життєдіяльності у закладі, організація роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, співпраця з ЗНЗ та громадою, стан ведення документації керівників гуртків, ефективність та результативність роботи гуртків, рівень укомплектованості та наповнюваності груп гуртків, збереження контингенту вихованців, кадрове забезпечення закладу, організація змістовного дозвілля вихованців ДЮЦ під час канікул, реалізація самоосвітньої діяльності керівників гуртків. Переважаючими видами контролю були поточний, діагностичний, підсумковий, оглядовий та тематичний. Результати контролю узагальнювались у формі інформацій, довідок, наказів та доводилися до відома колективу на нарадах, педагогічних радах, методичному об’єднанні керівників гуртків ДЮЦ.

 Відповідно до річного плану роботи школи та річного плану роботи центру, протягом навчального року керівники гуртків зі своїми вихованцями були організаторами та   активними учасниками шкільних та позашкільних заходів. Культорганізатором центру Саєнко К.В. були розроблені оригінальні сценарії та за допомогою керівників гуртків, класних керівників підготовлені і проведені заходи: «Осінній марафон», «Святий Миколай у гості завітав», новорічні розваги для початківців, «Свято Букварика», випускні ранки «Прощавай, початкова школо!». Колективом центру був знятий кліп до Дня міста, хореографічний гурток під керівництвом Бабенко О.О.   взяв участь у соціальному проекті «16 днів проти насилля».   Усі гуртки взяли участь у новорічному челенджі та челенджі до Дня вишиванки.

Керівниками гуртків була надана   методична і практична допомога класним керівникам і педагогу – організатору школи у підготовці і проведенні свят, відкритих класних годин, першого та останнього дзвоників.

     Моніторинг стану освітньої діяльності центру та результати участі вихованців у міських, обласних та Всеукраїнських фестивалях свідчать про стабільність у роботі таких гуртків:

«Колектив естрадної пісні (кер. Дрезналь І.Г.)

– міський фестиваль «Зіркові голоси»: І місця –Бурага Д., гурт «Барвинчата»

ІІ місце –гурт «Барви»;

–обласний фестиваль «Відкриваємо нові таланти»: І місце Бурага Д., ІІ місце гурт «Барвинчата»;

- Всеукраїнський фестиваль «Чисті роси»   (обласний етап): І місце Бурага Д.;

Ансамбль бандуристів «Барвисті струни (керівник Ігнатенко Н.С.)

– міський фестиваль «Зіркові голоси»: ІІ місця молодша та старша групи;

обласний фестиваль «Відкриваємо нові таланти»: ІІ місце старша група;

-Всеукраїнський відкритий фестиваль «Територія творчості» (обласний етап) : І місце молодша група, ІІ місце старша група:

Всеукраїнський відкритий фестиваль «Територія творчості» (Всеукраїнський етап) : ІІ місце молодша група.

Вокальний ансамбль   «Singingstars» (керівник Мамченко Г.С.)

– міський фестиваль «Зіркові голоси»: ІІ місце молодша група;

–обласний фестиваль «Відкриваємо нові таланти»: ІІ місце молодша група;

Всеукраїнський відкритий фестиваль «Територія творчості» (обласний етап) :

ІІ місце молодша група;

Хореографічний ансамбль «Dancemix» (керівник Бабенко О.О.)

міський фестиваль «Зіркові голоси»: І місце молодша група;

обласний фестиваль «Відкриваємо нові таланти»: ІІІ місце молодша група;

регіональний хореографічний фестиваль «Барви рідної землі» м. Світловодськ:

ІІ місця молодша та старша групи.

Участь та досягнення здобувачів освіти

у міських масовихзаходах у 2020-2021 році

№ з/п Прізвище, ім’я, по батькові здобувача освіти Назва закладу позашкільної освіти Назва гуртка, прізвище, ім’я, по батькові Назва заходу, місце проведення, нагорода,реквізити нагороди
11

Вокальний ансамбль «Singingstars»

Молодша вікова категорія

НВО №20- ДЮЦ «Сузір'я»

Вокальний ансамбль

Мамченко Ганна Володимирівна

Зіркові голоси»

ІІ місце

Наказ управління освіти №139/0

Від 24.03.2021

22

Бурага Денис Борисович

Середня вікова категорія

НВО №20- ДЮЦ «Сузір'я»

«Колектив естрадної пісні»

Дрезналь Ірина Геннадіївна

Зіркові голоси»

І місце

Наказ управління освіти №139/0

Від 24.03.2021

33

Вокальний ансамбль «Барвинчата»

Молодша вікова категорія

НВО №20- ДЮЦ «Сузір'я»

«Колектив естрадної пісні»

Дрезналь Ірина Геннадіївна

Зіркові голоси»

І місце

Наказ управління освіти №139/0

Від 24.03.2021

44

Вокальний ансамбль «Барви»

Середня вікова категорія

НВО №20- ДЮЦ «Сузір'я»

«Колектив естрадної пісні»

Дрезналь Ірина Геннадіївна

Зіркові голоси»

ІІ місце

Наказ управління освіти №139/0

Від 24.03.2021

55

Ансамбль бандуристів

«Барвисті струни»

старша вікова категорія

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я»

Ансамбль бандуристів

Ігнатенко Наталія Сергіївна

«Зіркові голоси»

ІІ місце

Наказ управління освіти №139/0

Від 24.03.2021

66

Ансамбль бандуристів

«Барвисті струни»

Молодша вікова категорія

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я»

Ансамбль бандуристів

Ігнатенко Наталія Сергіївна

«Зіркові голоси»

ІІ місце

Наказ управління освіти №139/0

Від 24.03.2021

77

Хореографічний колектив «Dancemix»

Молодша вікова категорія

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я»

Хореографічний

Бабенко Ольга Олегівна

«Танцююче місто»

І місце

Наказ управління освіти   № 189/0

Від 15.04.2021

Участь та досягнення здобувачів освіти

у обласних заходах у 2020-2021 році

№ з/п Прізвище, ім’я, по батькові здобувача освіти Назва закладу позашкільної освіти Назва гуртка, прізвище, ім’я, по батькові Назва заходу, місце проведення, нагорода, реквізити нагороди
11

Вокальний ансамбль «Singingstars»

Молодша вікова   категорія

НВО №20- ДЮЦ «Сузір'я»

Вокальний ансамбль

Мамченко Ганна Володимирівна

«Відкриваємо нові таланти»

ІІ місце

Грамота управліннят освіти і науки облдержадміністрії,

Обласнс філармонія від 07.10.2020

22

Бурага Денис Борисович

Старша вікова категорія

НВО   №20- ДЮЦ «Сузір'я»

«Колектив естрадної пісні»

Дрезналь Ірина Геннадіївна

«Відкриваємо нові таланти»

І місце

управліннят освіти і науки облдержадміністрії,

Обласнс філармонія від 07.10.2020

33

Вокальни ансамбль «Барвинчата»

Молодша вікова категорія

НВО №20- ДЮЦ «Сузір'я»

«Колектив естрадної пісні»

Дрезналь Ірина Геннадіївна

«Відкриваємо нові таланти»

ІІ місце

управліннят освіти і науки облдержадміністрії,

Обласнс філармонія від 07.10.2020

44

Ансамбль бандуристів

«Барвисті струни»

старша вікова категорія

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я»

Ансамбль бандуристів

Ігнатенко Наталія Сергіївна

Обласний фестиваль-конкурс «Відкриваємо нові таланти»

II місце

управліннят освіти і науки облдержадміністрії,

Обласнс філармонія від 07.10.2020

55

Хореографічний колектив «Dancemix»

Молодша вікова категорія

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я» 

Хореографічний

Бабенко Ольга Олегівна

«Відкриваємо нові таланти»

І місце

управління освіти інаук облдержадміністрії,

Обласна філармонія від 07.10.2020

66

Хореографічний колектив «Dancemix»

Молодша вікова категорія

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я» 

Хореографічний

Бабенко Ольга Олегівна

«Барви рідної землі»

Регіональний хореографічний фестиваль

м. Світловодськ

ІІ місце

77

Хореографічний колектив «Dancemix»

Середня вікова категорія

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я»

Хореографічний

Бабенко Ольга Олегівна

«Барви рідної землі»

Регіональний хореографічний фестиваль

М. Світловодськ

ІІ місце

Участь та досягнення здобувачів освіти

у всеукраїнських масовихзаходах у 2020-2021 році

№ з/п Прізвище, ім’я, по батькові здобувача освіти Назва закладу позашкільної освіти Назва гуртка, прізвище, ім’я, по батькові Назва заходу, місце проведення, нагорода, реквізити нагороди
11

Ансамбль бандуристів

молодша вікова категорія 

НВ О№20-ДЮЦ «Сузір`я»  

Ансамбль бандуристів

Ігнатенко Наталія Сергіївна

«Територія творчості» Всеукраїнський відкритий фестиваль закладів позашкільної освіти

дистанційно

ІІ місце

Наказ №12-01/1

від 07.12..2020 р.

22

Вокальний ансамбль «Singingstars»

молодша   вікова категорія

НВО №20 ДЮЦ «Сузір'я» Вокальний ансамбль Мамченко Ганна Володимирівна

«Територія творчості»

ІІ місце

Наказ № 380-од від 23.11.2020р.

 3 Ансамбль бандуристів молодша вікова категорія НВ О№20-ДЮЦ «Сузір`я»  

Ансамбль бандуристів

Ігнатенко Наталія Сергіївна

«Територія творчості» обласний відбірковий етап

дистанційно

Імісце

Наказ № 380-од від 23.11.2020р.

 4

Ансамбль бандуристів

старша вікова категорія  

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я»   

Ансамбль бандуристів

Ігнатенко Наталія Сергіївна

«Територія творчості» обласний відбірковий етап

дистанційно

IIмісце

Наказ № 380-од від 23.11.2020р.

55

Хореографічний колектив «Dancemix»

Молодша вікова категорія

НВО №20-ДЮЦ «Сузір`я»

Хореографічний

Бабенко Ольга Олегівна

«Територія творчості» обласний відбірковий етап

дистанційно

IIІ місце

Наказ № 380-од від 23.11.2020р.

6

Бурага Денис Борисович

Середня вікова категорія

НВО №20- ДЮЦ «Сузір'я»

«Колектив естрадної пісні»

Дрезналь Ірина Геннадіївна

«Чисті роси»

обласний відбірковий етап

дистанційно

І місце

Одним із обов’язків педагогічних працівників є постійне підвищення свого професійного рівня, педагогічної майстерності, а також, загальної і політичної культури. П’ятирічна робота над єдиною науково –методичною проблемою «Формування і реалізація компетентнісного підходу   в навчально-виховній діяльності» стала основою вдосконалення освітнього процесу у дитячому юнацькому центрі «Сузір’я» та підвищення професійно -кваліфікаційного рівня керівників гуртків .

Робота методичного об’єднання керівників гуртків центру була спрямована на удосконалення методичної підготовки, фахової майстерності керівника гуртка, удосконалення методики проведення навчального заняття. Були проведені заплановані відкриті заняття, виховні заходи, адміністративні наради, худради, засідання МО, на яких обговорювалися як організаційні питання (підготовка і участь у фестивалях, організація свят), так і науково-методичні питання. Продовжувалася адаптаційна робота над робочими навчальними програмами.

Професійне самовдосконалення керівників гуртків здійснювалося також через самоосвіту, участь у різноманітних методичних заходах, що проводилися в навчальному закладі, місті, області. Керівники гуртків Центру були активними учасниками засідань міських та обласних методоб̕єднань керівників гуртків, семінарів, проектів, фахових курсів.З метою створення ефективної системи контролю за якістю досягнення цілей та аналізу результативності роботи центру застосовувалися такі методи контролю, як :

- перевірка документації;

- бесіда;

- спостереження;

- аналіз і самоаналіз занять, виховних заходів;

- анкетування, тестування;

       - творчий звіт.

        Значно підвищився рівень професіоналізму педагогів центру. Педагоги центру навчилися проводити заняття з використанням усіх доступних методів комунікації засобами мережі Internet: відеочатів системи конференц-зв’язку Zoom, текстових та відео режимів Facebook, Messengerта, Viber, організації комунікацій засобами класних кімнат в GoogleClassroom, розміщення навчальних відео в мережі Youtub . Зняті кліпи, відеоролики, проведені   челенджі. Працюючі дистанційно, підтримуючи зв’язок з батьками вихованців, керівники гуртків зібрали багатий фото і відео архів виконаних творчих завдань та рухової діяльності учнів. Кращі роботи опубліковані у соцмережах та на шкільному сайті.

Аналіз результатів п’ятирічної діяльності центру показав наступне: незважаючи на зменшення кількості  керівників гуртків       у останні два роки, ми змогли  зберегти контингент вихованців, збільшити участь у конкурсах і фестивалях, отримати більше призових місць.

                                

роки Кількість учнів Кількість груп Кількість гуртків Результативність
І місце ІІ місце ІІІ місце
2016-2017 350 25 8 1 1 1
2017-2018 360 26 8 8 3 2
2018-2019 360 26 9 1 4 1-М
2019-2020 227 14 5 1 4 1-М
2020-2021 331 15 7 6 8(1В) 4

    

Колективом центру був проведений аналіз роботи над колективною проблемою. Він здійснювався на основі :

-                визначення конкретних успіхів у роботі ;

-                виявлення недоліків та аналізу їх причин;

-                 вивчення стану викладання   та виконання навчальних планів;

-                аналізу використаних форм та методів методичної роботи;

-                 визначення завдань роботи на подальшу перспективу, які   передбачають   усвідомлену, цілеспрямовану, планомірну та безперервну роботу педагогів центру щодо вдосконалення їхньої теоретичної і практичної підготовки, необхідної для практичної діяльності

Результативність роботи педколективу центру визначається як співвідношення очікуваних і отриманих результатів, ступень досягнення цілей. Для її оцінювання був проведений моніторинг, мета якого - організація збору, обробка, аналіз інформації про діяльність педагогічної системи центру. За результатами моніторингу керівників гуртків –буде складений річний план роботи на наступний 2021-2022 навчальний рік, що передбачає докладне вивчення інноваційних педагогічних технологій та шляхи застосування їх на практиці.

Аналіз роботи педагогів дає підставу зробити висновок, що завдання, які випливають із науково–методичної проблеми методоб’єднання, в основному виконано. Взаємовідвідування педагогами виховних масових заходів та відкритих занять стало справжньою школою обміну досвідом роботи.   Самоосвіта, знайомство керівників гуртків з новинками методичної та наукової літератури залишається невідۥємною частиною роботи МО.

Рівень виконання навчальних програм в цілому по центру задовільний.   Рівень опанування практичними навичками та рівень вміння використовувати набуті знання на практиці вихованцями гуртків центру   відповідає програмним вимогам .

       З урахуванням недоліків в роботі та для ефективної реалізації завдань навчання і виховання розроблені стратегічні завдання, які мають забезпечити кінцевий результат – створення освітнього середовища, в якому б учасники навчально–виховного процесу мали змогу реалізувати себе як суб’єкти свого життя, діяльності й спілкування. Головними показниками якісних змін мають стати:

- створення системи підвищення професійної компетентності педагогів з новітніх форм, технологій організації навчально-виховного процесу, оволодіння основами педагогічного менеджменту;

- оптимізація мережі гуртків відповідно до потреб споживачів;

- підвищення якості психолого–педагогічного, інформаційного, науково- методичного супроводу діяльності закладу.

Підводячи підсумки роботи закладу за рік, можна сказати, що навчальні плани гуртків виконано в повному обсязі, контингент дітей збережено.

Вересень

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відміт-ка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок

03-14.09.

03.09

03.09

13.09

14.06

14.09

24.09

27.09

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень.

Інструктаж з техніки безпеки педагогічних працівників центру

Проведення тарифікації працівників центру

Обговорення та затвердження річного плану роботи центру та плану роботи МО.

Перевірка готовності навчальних кабінетів до навчального року

Складання та затвердження розкладу занять гуртків на І семестр

Організаційна нарада з молодими керівниками гуртків

Перевірка та затвердження календарно-тематичних та планів виховної роботи керівників гуртків.

Збір даних для оформлення соціального паспорту центру на 2012-2013 н.р.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота

05.09

05.09

03-14.09

03-28.09

03.-28.09

19.09

до 24.09

Педрада: «Концептуальні засади діяльності центру в 2012-2013 навчальному році»

Оформлення рекламного куточка гуртків центру, презентація гуртків.

Комплектування навчальних груп

Оформлення журналів:

-                з обліку роботи гуртків;

-                з охорони праці

-               

Оформлення індивідуальних папок з навчально – виховної роботи

Засідання худради з питань організації та проведення святкового концерту до Дня працівників освіти

Оформлення у електронному варіанті списків вихованців гуртків

Голова МО

Дрезналь І.Г.

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Культорганізатор

Керівники гуртків

Навчально-виховна діяльність

01.09

17-21.09

14-22.09

День Знань. Святкова лінійка.

Інструктаж з ТБ та безпеки життєдіяльності

Підготовка та участь вихованців центру у святкуванні Дня міста

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Дума Н.В.

Робота з батьками

За графіком

Протягом місяця

ІІ половина вересня

Участь у батьківських зборах 1-11 класів

Надання допомоги батькам у спрямуванні виховної роботи з дітьми

Анкетування « Взаємодія сім'ї та ПНЗ щодо розвитку особистості дитини»

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Культорганізатор

Методична робота

03-10.09

05.09

24.09

Проведення установчого методичного тижня (складання графіка відкритих занять   керівників гуртків, оформлення папок контрольних примірників навчально-методичної документації)

Участь у нараді   класних керівників з питань планування виховної роботи НП І семестр

Засідання школи молодого керівника гуртка. Модуль 1

Голова МО.

Голова МО.

Дрезналь І.Г.

Жовтень

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відміт-ка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

Протягом місяця

19.10

19.10

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень.

Контроль за дотриманням керівниками гуртків та учнями правил техніки безпеки та санітарно – гігієнічних вимог на заняттях.

Контроль за наповненням навчальних груп

Організація співпраці з іншими освітніми установами (ОЦДЮТ, КДПУ)

Відпрацювання та затвердження плану роботи та розкладу занять гуртків центру на період осінніх канікул

Затвердження бесід з техніки безпеки та безпеки життєдіяльності

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота

Протягом місяця

Оформлення керівниками гуртків тематичних папок зі сценаріями за напрямками виховної роботи

Керівники гуртків

Навчально-виховна діяльність

05.10

29.10- 02.11

Протягом канікул

Концерт до Дня працівників освіти

Проведення виховних заходів для вихованців гуртків та учнів школи

Екскурсії

Культорганізатор

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Робота з батьками

Протягом місяця

Протягом місяця

До 31.10

Індивідуальні бесіди з батьками

Залучення батьків до вирішення питань поліпшення матеріально – технічної бази центру

Аналіз творчих досягнень дитини (створення портфоліо)

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Методична робота

19.10

До 31.10

До 31.10

За графіком

29.10

31.10

Проведення відкритого заняття .

Оформлення інформаційно – методичного бюлетеня

Оформлення пам’яток :

-планування і аналіз заняття у ПНЗ

- критерії педагогічної майстерності

-план перевірки журналів

Участь у засіданнях міських методоб’єднань керівників гуртків

Засідання школи молодого керівника гуртка. Модуль 2

Засідання МО: «Перспективні інтерактивні методи – ефективний шлях досягнення нової якості навчально – виховного процесу». Обговорення плану роботи МО на поточний навчальний рік»

Дрезналь І.Г.

Голова МО

Дрезналь І.Г.

Керівники гуртків

Дрезналь І.Г.

Голова МО

Листопад

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відміт-ка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

ІІ тиждень

Протягом місяця

Протягом місяця

Під час канікул

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень

Перевірка стану ведення журналів

Контроль за дотриманням керівниками гуртків та учнями правил техніки безпеки у   навчальних кабінетах

Контроль за дотриманням режиму роботи

Діагностика відвідування учнями гуртків під час осінніх канікул

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота

Протягом місяця

Допомога класним колективам у підготовці родинних свят, шкільних заходів

Керівники гуртків

Навчально-виховна діяльність

Протягом канікул

Проведення виховних заходів для вихованців гуртків та учнів школи

Культорганізатор

Керівники гуртків

Робота з батьками

Протягом місяця

Протягом місяця

Індивідуальні бесіди з батьками

Допомога класним керівникам та батькам у підготовці   родинних свят

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Методична робота

За графіком

26.11

За графіком

Засідання школи молодого керівника гуртка. Модуль 3

Керівники гуртків

Дрезналь І.Г.

Грудень

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відміт-ка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

І тиждень

24.12

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень

Вибіркова перевірка поурочних планів керівників гуртків  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Затвердження планів роботи та розкладу занять на період зимових канікул

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота

03.12

19-24.12

Засідання худради з питань організації і проведення новорічних ранків та дискотек

Відпрацювання планів роботи гуртків та розкладу занять на період зимових канікул

Культорганізатор

Керівники гуртків

Навчально-виховна діяльність

Протягом місяця

19. 12

24-27.12

29.12

24-27.12

Підготовка до новорічних свят

“Святий Миколай у гості завітав» - фольклорне свято для 1-2 кл.

Проведення новорічних розважальних програм для учнів молодшої школи

Участь вихованців ЦДЮТ у відкритті міської новорічної ялинки

Участь у новорічних дискотечних програмах

Культорганіза-тор

Керівники гуртків

Культоргані-затор

Культоргані-затор

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Робота з батьками

Протягом місяця

ІІІ тиждень

Індивідуальні бесіди з батьками

Участь керівників гуртків у батьківських зборах 1-9 класів

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Методична робота

За графіком

За графіком

За графіком

24.12

Участь у засіданнях міських методоб’єднань керівників гуртків

Проведення відкритих занять керівниками гуртків

Участь педпрацівників центру у нараді     класних керівників з питань планування виховної роботи на ІІ семестр

Засідання школи молодого керівника гуртка. Модуль 4

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Дрезналь І.Г.

Січень

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відмітка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

ІІІ тиждень

11.01

14.01

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень

Перевірка документації, проведення співбесід з керівниками гуртків,   складання підсумкової   аналітичної довідки  

Затвердження планів роботи та розкладу занять гуртків на ІІ семестр

Перевірка виховних планів на ІІ семестр

Інструктивно – адміністративна нарада     „Стан ведення журналів. Аналіз підготовки художніх колективів   до участі у міському фестивалі „Степові джерела ”

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота 21.01 Засідання худради з питань організації і проведення Дня св. Валентина

Культорган-ізатор

Навчально-виховна діяльність

11.01

Інструктаж з ТБ та безпеки життєдіяльності

вихованців гуртків

Керівники гуртків
Робота з батьками

Протягом місяця

Індивідуальні бесіди з батьками

Керівники гуртків

Методична робота

За графіком

За графіком

28.01

Участь у засіданнях міських М.О.

Проведення відкритих занять керівниками гуртків

Засідання школи молодого керівника гуртка. Модуль 5

Керівники гуртків

Дрезналь І.Г.

Лютий

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відмітка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

Протягом місяця

04.02

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень

Контроль за наповненням груп та дотриманням санітарно – гігієнічних норм під час організації та проведення   гурткових занять

Інструктаж з техніки безпеки педагогічних працівників центру

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота 11.02

Засідання худради з питань організації та проведення заходів до   8 Березня

Культорганізатор

Навчально-виховна діяльність

За графіком

За графіком

Участь у фестивалі ”Степові джерела” в номінації „Театр та фольклор”

Участь у фестивалі “Степові джерела”

в номінації   « Вокал та авторська пісня»

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Робота з батьками

Протягом місяця

Допомога класним керівникам та батькам у підготовці родинних свят

Керівники гуртків

Методична робота

За графіком

25.02

Проведення відкритих занять керівниками гуртків

Засідання школи молодого керівника гуртка. Модуль 6

Керівники гуртків

Дрезналь І.Г.

Березень

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відмітка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

Протягом місяця

ІІІ тиждень

25.03

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень

Перевірка чисельного наповнення навчальних груп

Оглядовий контроль поурочних планів

Затвердження планів та розкладу занять гуртків на період весняних канікул

Дрезналь

І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота 18-22.03

Складання розкладу роботи гуртків та плану роботи ЦДЮТ на весняні канікули

Дрезналь І.Г.

Керівники гуртків

Навчально-виховна діяльність

07.03

За графіком

Концертна програма до 8 Березня

Участь у фестивалі “Степові джерела” в номінації «Хореографія»

Культорганізатор

Керівники гуртків

Робота з батьками Під час весняних канікул Залучення батьків до організації та проведення екскурсій

Керівники гуртків

Методична робота

За графіком

За графіком

25.03

28.03

Проведення відкритих занять керівниками гуртків

Участь у засіданнях міських методоб’єднань.

Засідання МО: «Конфлікт: шляхи подолання» (тренінгове заняття для керівників гуртків)

Засідання школи молодого керівника гуртка. Модуль 7

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Голова МО

Дрезналь І.Г.

Квітень

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відмітка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

Протягом місяця

І тиждень

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень

Перевірка стану збереження учнівського контингенту у гуртках

Перевірка журналів обліку роботи та журналів інструктажів з ТБ

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота

22.04

ІІ тиждень

Засідання худради з питань святкування Дня Перемоги та затвердження програми звітного концерту вихованців ЦДЮТ

Анкетування учнів молодшої та середньої ланки, щодо перспективи та якості роботи гуртків центру

Культорганізатор

Культорганізатор

Навчально-виховна діяльність 23.04

Участь у обласному фестивалі „День Землі”

Керівники гуртків

Робота з батьками ІІІ тиждень Відкриті заняття з хореографії для батьків та педагогів школи Керівники гуртків
Методична робота

За графіком

29.04

Участь у засіданнях міських методоб’єднань

Засідання школи молодого керівника гуртка. Модуль 8

Керівники гуртків

Дрезналь І.Г.

Травень

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відмітка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

27-31.05

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень

Перевірка документації, проведення співбесід з керівниками гуртків,   складання підсумкової   аналітичної довідки  

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота

20.05

27-31.05

Проведення малої педради : ”Підсумки роботи ЦДЮТ за 2012-2013 навчальний рік”

Робота з папками контрольних примірників навчально-методичної документації

Дрезналь І.Г.

Керівники гуртків

Навчально-виховна діяльність

За графіком

17.05

За графіком

24.05

31.05

Участь у шкільних та міських заходах до Дня Перемоги

Звіт ЦДЮТ

Участь у заключному концерті фестивалю „Степові джерела”

«Останній дзвоник». Святкова лінійка

Участь у заходах до Всесвітнього Дня захисту дітей

Керівники гуртків

Культорганізатор

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Керівники гуртків

Робота з батьками 27-31.05 Залучення батьків до участі в організації та проведенні екскурсій

Керівники гуртків

Методична робота 20.05

Засідання МО „Підведення підсумків методичної роботи за 2012-2013 навчальний рік “

Голова МО

Червень

Вид роботи Термін виконання Зміст роботи

Відповідальні

за виконання

Відмітка про виконання
Контроль і керівництво

Кожен понеділок 17.00

03.06

03.06

03-10.06

Адміністративний день. Проведення оперативних та інструктивних нарад. Робота з документами. Контроль за виконанням попередніх рішень

Затвердження розкладу занять гуртків на період літніх канікул

Складання та затвердження розкладу та плану роботи гуртків центру на період функціонування шкільного літнього майданчика

Оформлення звітної документації

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Дрезналь І.Г.

Організаційна робота 03.06 Формування навчальних груп гуртків на період функціонування шкільного літнього майданчика

Керівники гуртків

Навчально-виховна діяльність 01.06

Участь у міських заходах до Всесвітнього Дня захисту дитини

Керівники гуртків