Аудіокниги - зарубіжна дитяча література «Що читати влітку?»

Posted in Діяльність бібліотеки

Шкільна QR-код бібліотечка

Аудіокниги - зарубіжна дитяча література

«Що читати влітку

 

Еміль з Льонеберги. Книга 1 - Астрід Ліндгрен

Більш ніж півстоліття трилогія про Еміля — найулюбленіша з книжок Астрід Лінґрен у Швеції. Знають і люблять пустуна з Льонеберґи в усьому світі. Юним читачам буде цікаво дізнатися про пригоди цього розумного, допитливого і винахідливого хлопчика, який постійно потрапляє в халепи.

955444122      98444551

 

Нові витівки Еміля з Льонеберги. Книга 2 - Астрід Ліндгрен

На цей раз Еміль буде вилазити зі столярні через димар, допомагати підкувати коня, що боїться лоскоту, влаштує феєрверк у бургомістровому садку. Як з таким розумним, допитливим хлопчиком, могли статися такі халепи, дізнаєтесь з другої книжки трилогії!

  98685214

Володар часу - Божена Нємцова

Божена Нємцова - чеська письменниця. Самі чехи вважають Божену засновницею чеської літератури. На відміну від Шарля Перро чи братів Грімм Немцова не переробляла народні казки у повчальні історії з мораллю. Вона обробляла їх дуже обережно. Використовуючи сюжети та художні засоби народної казки, письменниця почала створювати своєрідні твори, в яких народні мотиви.

864465454   875454544

Пригоди Пелле Безхвостого - Єста Кнутсон

Не шукайте в цій книжці оповідок про сіамського, персидського, сибірського чи ангорського кота-красеня. Не знайдете! Тут ідеться про звичайного сіренького котика, прозваного Пелле Безхвостим. А тим, що він одразу став знаменитий на цілу Швецію, котик зобов’язаний дивовижному шведському письменникові Єсті Кнутсону.

 645874878

Список бажань - Йоун Колфер

Список бажань - це фантастичний роман Йоуна Колфера. У ньому розповідається про пригоди Мег Фінн, дівчинки-підлітка. Після того як померла її мама, вітчим вижив Мег із дому. І тепер вона волоцюга і малолітня злочинниця. Після невдалої спроби пограбувати квартиру пенсіонера, Мег та її напарник-грабіжник, Ригачка, вскочили у справжню халепу.

   856457574

Маленькі тролі і велика повінь - Туве Янссон

Перша з книг Мумі, написана Туве Янссон. Янссон хотіла написати казку про маленьку істоту. Персонаж Мумі-троля раніше з’являвся як візитна картка в мультфільмах, які Янссон робила для журналу Garm. Шведський оригінал книги вийшов у 1945 році. У наступні роки Янссон написала та проілюструвала кілька книг Мумі, які здобули велику популярність як у Фінляндії, так і за її межами.

 98748454   68448784

Кораліна - Ніл Гейман

"Кораліна" - історія про дівчинку, яка виявляє за дверима свого нового будинку іншу квартиру, як дві краплі води схожу на її власну. Там живуть інші мама з татом, які хочуть, щоб Кораліна залишилася з ними. Дівчинці доведеться бути дуже сміливою, щоб повернутися в свій справжній будинок і знайти себе.

68458784    96587484

Капелюх чарівника - Туве Янссон

До першої із трьох книг серії "Країна Мумі-тролів" найзнаменитішої казкарки Фінляндії Туве Янссон про кумедних мумі-тролів та інших дивовижних істоток, що населяють Долину Мумі, увійшли повісті "Маленькі тролі і велика повінь", "Комета прилітає", "Капелюх Чарівника". Мумі-троль та його вірні друзі не можуть всидіти на місці без пригод.

85458451   69564451

Пітер Пен і Венді - Джеймс Баррі

Пітер Пен — хлопчик, який вміє літати і живе у казковій країні Неверленд. В Англії він знайомиться з дівчинкою Венді та її братами Джоном і Майклом і запрошує їх до своєї країни. Там на героїв чекають пригоди й сутички з безжалісним Гаком, капітаном піратів…

8771416  6817652

Соловейко і троянда - Оскар Уайльд

Це казка про істинне, самовіддане Кохання і про егоїстичні претензії на нього. Велика ідея кохання реалізується саме у вчинку Солов'я, тому що молоді люди, заради щастя яких він жертвує своїм життям, виявляються недостойними цієї жертви і Кохання.

98945121   841452475