Досягнення закладу за 2018-2019 навчальний рік

Posted in Наші досягнення

Одним з основних принципів роботи школи є розкриття в процесі навчання дитячої обдарованості. Упровадженню в життя цього принципу сприяє спільна діяльність практичного психолога та педагогів. Зміст роботи з обдарованими дітьми включає низку завдань, а саме: виявлення обдарованості дітей та максимальне сприяння їхньому розвитку.

З цією метою щорічно поповнюється інформаційно-аналітичний банк обдарованих дітей.

У школі створені відповідні умови для розвитку обдарованості учнів. Вся робота з даного напрямку націлювалася на виконання міської програми роботи з обдарованою молоддю в закладах освіти міста та шкільної програми «Обдарованість».

У 2018-2019 навчальному році учителі школи проводили індивідуальні заняття та консультації з базових дисциплін, які були спрямовані на підготовку учнів до участі в предметних олімпіадах та конкурсах різних рівнів. Учні брали участь у міських, обласних олімпіадах з базових дисциплін, конкурсах знавців української мови та літератури імені Петра Яцика і Тараса Шевченка, читців польської поезії, учнівської творчості, присвяченому Шевченківським дням, інтерактивних конкурсах, спортивних змаганнях та конкурсах художньо-естетичного спрямування.

Позитивним є те, що кожного року збільшується кількість школярів, які беруть участь у Міжнародних та Всеукраїнських інтерактивних конкурсах, що сприяє підвищенню їх зацікавленості до вивчення окремих предметів та поглиблює рівень знань.

     Кожного року традиційно найвищим рівнем інтелектуальних змагань є предметні олімпіади, які проводяться відповідно до наказів управління освіти Кіровоградської міської ради та наказів по закладу. Щороку кількість учнів, які беруть участь у конкурсах збільшується.

     У 2018-2019 навчальному році олімпіади  проводились відповідно до Наказу МОН від 02.08.2018 р. № 849 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2018-2019 навчальному році» та з метою виявлення, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді

У І (шкільному) етапі олімпіади взяли участь 365 учнів, переможцями стали 128: І місце посіли 34 учні, ІІ місце - 44 учні, ІІІ місце- 50 учнів. ; 41 учень став учасником ІІ (міського) етапу Всеукраїнської олімпіади з навчальних предметів. 15 учнів стали переможцями. Перемогу в ІІІ(обласному) етапі здобули 6 учнів. ІV етап(Всеукраїнський)- 3 переможці. Це гарний результат потужної командної роботи учнів та педагогів.


Педагоги нашого навчального закладу у своїй діяльності використовують нові технології навчання, які сприяють розвитку інтелектуальної, творчої, предметної та лідерської обдарованості дітей. Учні традиційно беруть участь у шкільних, міських, обласних, Всеукраїнських олімпіадах з навчальних предметів, конкурсах знавців української мови та літератури імені Петра Яцика і Тараса Шевченка, читців поезії, учнівської творчості, присвяченому Шевченківським дням, інтерактивних конкурсах «Кенгуру», «Бобер», «Колосок», «Левеня», «Лелека», «Соняшник», «Патріот». «Гринвіч», спортивних змаганнях та конкурсах художньо-естетичного спрямування.         Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» проводиться з метою зацікавлення школярів математикою. Взяли участь   226   учнів школи. «Бобер» — Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної грамотності, який проводиться з метою підвищення ІКТ-компетентності дітей, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою та літературою, активізація творчої діяльності вчителів, надання статистичних даних результатів конкурсу для вдосконалення навчальних програм та підручників. Взяли участь 203 учні школи.

В інтернет-олімпіадах «На урок» з математики, інформатики, англійської мови, української мови та літератури, природознавства, історії та ін. взяли участь більше 500 учнів та здобули гарні результати.

Головна мета інтернет-олімпіад «На Урок» – створення оптимальних мотиваційних умов для вивчення відповідної предметної дисципліни усіма учнями з будь-яким рівнем знань. Завдання адаптовані до шкільної програми, але інтернет-олімпіада «На Урок» має суттєву відмінність від типових конкурсних заходів – кожен без винятку учень зможе проявити себе.

Всеукраїнський конкурс «Безпечний інтернет». Головна мета — нагадати про необхідність інформування учнів про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в інтернеті. Допомогти школярам засвоїти правила поведінки в мережі, актуалізувати та закріпити знання про безпеку в онлайні, отримані раніше. Взяли участь 99   учнів школи.

У 2018-2019 навчальному році учні школи стали активними учасниками конкурсів, фестивалів та змагань:

PВсеукраїнський онлайн-конкурс «#ТГШ205: Таємниця генія Шевченка»;

PВсеукраїнський інтернет-конкурс «Зимові свята в традиціях нашого народу»;

PВсеукраїнський онлайн-конкурс «Слово до слова»;

PВсеукраїнський конкурс творчих робіт «Об’єднаймося ж, брати мої…» (область);

P«Театральна молодь креативного міста» (місто);

PВсеукраїнський конкурс дитячих малюнків «Щаслива дитина – квітуча Україна»;

PКонкурс «Чорнобиль у пам’яті не стертий»;

PКонкурс з образотворчого мистецтва «Майбутнє у наших руках»;

P«Палітра моди»;

P«Моя Кіровоградщина – перлина скіфського степу»;

PНаціонально-патріотичний фестиваль «Козацький гарт»;

PМіські змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч»;

PМіські змагання з гандболу серед дівчат;

PМіські змагання з гандболу серед хлопців;

PМіські змагання з легкої атлетики «Старти надій».