Аналіз роботи методичного об’єднання вчителів фізичної культури за 2017-2018 навчальний рік І семестр.

Posted in МО вчителів фізичної культури

Аналіз роботи методичного об’єднання вчителів фізичної культури

за 2017-2018 навчальний рік І семестр.

В 2017-2018 навчальному році методичне об’єднання, враховуючи науково-методичну проблему центру методичної та соціально-психологічної служби управління освіти міської ради міста Кропивницького: «Розвиток життєвих компетентностей учнів шляхом впровадження інтерактивних методів у навчально-виховний процес», працювало над проблемою: «Організація особистісно-зорієнтованого навчання виховання молодших школярів у контексті інноваційного освітнього середовища», тому щоб модернізація загальної середньої освіти  відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» передбачає реалізацію принципів гуманізації освіти.

Всі вчителі методичного об’єднання мають вищу освіту.

На засіданнях методичного об’єднання обговорювались питання, що стосуються змін у навчальних програмах з фізичної культури в школі.

Мета предмета «Фізична культура» реалізується шляхом застосування комплексного підходу до вирішення навчальних, оздоровчих і виховних завдань:

-         Збереження та зміцнення здоров’я школярів;

-         Формування загальних уявлень про фізичну культуру, її значення в житті людини,у збережені та зміцненні здоров’я, фізичного розвитку, історію та сьогодення Олімпійських ігор та олімпійського руху. Програма розроблена за моделлю  на базі стандартів,  відповідно до Державного стандарту початкової загальної освіти.

Члени методичного об’єднання постійно цікавилися новинками методичної літератури. Проводилась робота з вивчення і провадження досвіду роботи кращих вчителів України, зокрема Валентини Єрмолової.

У ході засідань методичного об’єднання вивчалися державні і нормативні документи:  «Методичні поради щодо безпечного проведення занять з фізичної культури», «Інструкції з техніки безпеки під час проведення навчальних занять у спортивному залі і на спортивних майданчиках». Це здійснило великий вплив на майстерність педагогів.

Позакласні форми занять мають певне місце в системі шкільного фізичного виховання і ґрунтуються на врахуванні потреб та інтересів учнів, можливостей матеріально-спортивної бази школи.

Вчителі та їх вихованці взяли участь  в заходах різного рівня, конкурсах, змаганнях:

  1. Спартакіада міста 2017-2018 рік
  2. «Олімпійське  лелеченя» - ІІІ місце.
  3. «Козацький гарт» -V місце.
  4. Настільний теніс.             
  5. Футбол.

Головне завдання вчителя фізичної культури - дотримання відповідних правил безпеки, досягнення високого рівня морально-психологічного та емоційного клімату протягом усього уроку.