Аналіз роботи методичного об’єднання вчителів фізичної культури за І семестр 2018-2019 навчального року.

Posted in МО вчителів фізичної культури

logo

Аналіз роботи методичного об’єднання вчителів фізичної культури за І семестр 2018-2019 навчального року.

         Перед початком навчального року вчителі працювали над підготовко навчально-матеріальної бази до навчального року. Склали та затвердили календарно-тематичне планування, був розроблений графік відкритих уроків та затверджено, відповідно до міського графіка, графік спортивно-масових заходів на 2018-2019 н.р.

Протягом І семестру було проведено два засідання МО вчителів, на яких було опрацьовано питання як з методики так і з практики викладання предмету фізична культура, розглянуто нормативно правові документи щодо змін до закону України «Про освіту», «Про фізичну культуру і спорт».

Відповідно до календаря спортивно-масових заходів на 2018-2019 навчальний рік було проведено і взято активну участь у наступних заходах шкільного і міського рівнів:

На початку вересня був проведений Олімпійський тиждень. В рамках цього заходу для учнів 1-4 класів було проведено класні години з темою «Історія виникнення і проведення Олімпійських ігор» також проведено конкурс малюнків і «веселі старти» для учнів 3-4 класів. Так, для учнів 5-11 класів проведено лекції у кімнаті спортивно-патріотичного виховання «Олімпійські ігри сучасності» і змагання з оздоровчого бігу і «Піонерболу» для учнів 8-11 класів.

Згідно з календарем команда навчального закладу з настільного тенісу взяла активну участь у міських змаганнях (представник команди Капець М.М.)

Також в рамках міського етапу фестивалю «Козацький гарт», що проходив на базі нашого навчального закладу команда у складі 12 спортсменів здобула І місце (команду підготували Бєлова Н.М, Пузир В.В.).

У міському етапі Всеукраїнських змагань з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч» збірна команда школи здобула І місце і отримала перехідний кубок (команду підготував Лісничий І.В.).

У складі збірної команди нашого навчального закладу серед дітей батьків і вчителів взяли участь у міських змаганнях «Спортивне місто - здорова нація» за підтримки народного депутата О. Горбунова (представник команди Чепурний С.П.)

Для підвищення успішності навчання вчителі визначили для себе першочерговим завданням формування у дітей навичок самостійної роботи і оздоровчої спрямованості уроків, намагались завжди пам’ятати, що вчитель повинен бути джерелом радості, доброти, знань та умінь. Вчителі МО втілюють в життя демократичний стиль діяльності. Він передбачає опору вчителя на учня, учнівський колектив, його думку, ініціативу. Це стиль, який співзвучний з законом України «Про загальну середню освіту», в центрі якого – особистість дитини, її фізичний та духовний розвиток.