Про організацію харчування дітей з особливими дієтичними потребами

Posted in Харчування

Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання

«Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 20 – дитячий юнацький центр «Сузір’я»

Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»

проспект Перемоги, 16, м. Кропивницький, 25002, тел.(0522) 24-85-52; ЄРДПОУ 33428884; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">nvo_20@ukr.net

 
   

Н А К А З

№ 11/о

Про організацію харчування дітей

з особливими дієтичними потребами

                   На виконання пункту рішення Виконавчого комітету Кропивницької міської ради від 29 грудня 2020 року № 677 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти м. Кропивницького на 2021 рік», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25 вересня 2020 року № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», наказів управління освіти Міської ради міста Кропивницький від 30 грудня 2020 року № 689/о «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти м. Кропивницького на 2021 рік» та від 31 грудня 2020 року «Про організацію харчування дітей з особливими дієтичними потребами в закладах освіти м. Кропивницького», з метою організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами

НАКАЗУЮ:

1.Завіні В.П., заступнику директора з навчально – виховної роботи, відповідальній за харчування у закладі:      1.1Забезпечити (за потребою) організацію дієтичного харчування для дітей з особливими дієтичними потребами за наявності медичної довідки виданої сімейним лікарем чи педіатром, де зазначено особливі дієтичні потреби дитини із встановленням відповідного діагнозу.

1.2.Посилити контроль за веденням сестрою медичного журналу обліку дітей з особливими дієтичними потребами.

2.Волювач О.В., сестрі – медичній:                                                                                                           

2.2 Провести повторно моніторинг дітей з особливими дієтичними потребами.                       

2.3 Забезпечити в харчоблоці/ буфеті наявність списку дітей які потребують дієтичного харчування із зазначенням прізвища, ім’я дитини, класу (групи), назви дієти, дати призначення та дати закінчення дієтичного харчування, обмеження та виключення певних харчових продуктів, напоїв та страв.

2.4 Організувати індивідуальне харчування для дітей з особливими дієтичними потребами з урахуванням рекомендацій щодо обмеження/виключення відповідних харчових продуктів, напоїв та страв зазначених у медичній довідці.

3. Мельниченко І.С., комірникові закладу:

3.1Здійснювати заміну харчових продуктів, напоїв та страв, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість проводити зі збереженням енергетичної та поживної цінності відповідно до вікових та статевих норм.

3.2 Для приготування дієтичних страв використовувати посуд та інвентар з відповідними маркуванням.

4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

             В. о. директора         закладу                                            Вікторія Завіна

З наказом ознайомлені:

Завіна В.П.

Волювач О.В.

Мельніченко І.С.