Звіт про роботу учнівського самоврядування закладу за 2021-2022 навчальний рік

Posted in Учнівське самоврядування

Звіт

про роботу учнівського самоврядування закладу

за 2021-2022 навчальний рік

 

Освітнє середовище — це життєвий простір дитини.

   Тому робота органів учнівського самоврядування в нашій школі спланована так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника життя, гармонізації та гуманізації стосунків між учнями і педагогами, школою і родиною, керуючись ідеями демократичного діалогу між поколіннями.

         Завдання виховної роботи реалізовувались через участь дітей в роботі учнівського самоврядування.

Формування ініціативної, здатної приймати свідомі рішення особистості неможливе без широкого залучення учнів до управління шкільними, справами.

Учнівське самоврядування закладу здійснюється через роботу дитячої організації «Максимум», яка має на меті виховання творчої, соціально - активної особистості, здатної до саморозвитку й самореалізації.

  На початку навчального року була проведена передвиборча кампанія з обрання   Голови Ради учнівського самоврядування.

Було заявлено 4 кандидатури. До виборів спільно з соціально-психологічною службою закладу провели тренінг для кандидатів на зняття психологічної напруги та допомогу розкриття лідерських якостей.

Перед виборами провели дебати між кандидатами, які представили та захищали свої програми. Дебати були цікавими та допомогли виборцям визначитись з свідомим обранням Голови Ради.

Головою Ради було обрано Панченко Єлизавету, а заступником – Овечко Дар’ю.

Були обрані Голови комісій, а саме:

Комісія дозвілля та відпочинку - Гусєва Валерія;

Комісія преси та інформації – Зорева Юлія;

Комісія праці та екології – Утоплова Анастасія;

Комісія спорту та здоров’я – Мустафаєв Ролан;

Комісія дисципліни, порядку та права – Гольша Дмитро;

Комісія освіти та навчання – Коцюба Ірина;

Комісія по роботі з молодшими школярами – Чумак Катерина;

Головою старостату обрано Колісник Олександру;

Голова волонтерського загону, куди входять по 2 представники від кожного класу (5-11) – Дуднік Давід.

Шкільним фотографом обрано Полякову Олександру.

Голова Ради та заступник протягом навчального року брали участь у заходах, присвячених 30-річчю Незалежності України, сесіях та засіданнях міського Парламенту дітей, тренінгах з волонтерської роботи, онлайн конференції «Чи порушуються ваші права?», заходах до Тижня європейської місцевої демократії.

Голова старостату Колісник Олександра 2 рази на тиждень збирала старост. На старостаті обговорювались та розподілялись завдання на тиждень, звітували про участь класних колективів у заходах.

На засіданнях Ради учнівського самоврядування обговорювались питання, щодо плану роботи на І та ІІ півріччя, визначення завдань для роботи комісій, про проведення акцій, про результати рейдів, планувалися заходи, їх проведення та підсумки.

Протягом навчального року члени учнівського самоврядування співпрацювали з СПС закладу - допомагали у проведенні акцій, рейдів по боротьбі зі спізненнями та шкідливими звичками.

За участю членів учнівського самоврядування було проведені такі заходи:

Святкова лінійка для учнів 1 та 11 класів до Дня знань, Свято Останнього дзвоника (он-лайн); створені відеоролики до Дня міста, відео привітання ветеранам Другої Світової війни, відеопривітання до Дня вчителя, Дня Збройних Сил України, «З Днем народження, Кропивницький!», «День толерантності»; заходи до Дня боротьби зі СНІДом, Дня Св. Валентина; брали участь у акціях «16 днів без насильства», «Баркемп», «Ми - за здоровий спосіб життя».

Проводились вікторини та флешмоби «Люби та шануй українську мову» та «Моя вишиванка», «День рідної мови» , які сприяли формуванню в школярів любові, поваги та шанобливого ставлення до рідного слова, рідної мови і культури, виховують гордість за великих просвітителів нашої землі, за наших славних предків, повагу до звичаїв і традицій нашого народу.

Члени учнівського самоврядування брали участь в обласному етапі фотовиставки «Моя, Україно!», всеукраїнському он-лайн конкурсі світлин «Єврофест - 2022» до Дня Європи, обласних фотоконкурсах до Дня Соборності України «Україна-це ми!», та «Вишивана моя, Україно!»

У рамках тижнів знань безпеки життєдіяльності, проводили бесіди зі здобувачами освіти 1-5 класів, щодо дотримання правил безпеки, а для 6-11 класів провели челендж проти шкідливих звичок, оформлювали виставки малюнків, плакатів, проводили вікторини.

За ініціативи членів учнівського самоврядування була створена шкільна команда з чарлідінгу.

Волонтери організували виготовлення годівничок для птахів, взяли участь у проведенні благодійних акцій «Монетки дітям» та «Різдвяний янгол», «Щедрий врожай», «Великодній кошик для захисників». Такі благодійні вчинки сприяють формуванню в учнів доброти, щирості, підтримки один одному, взаємодопомоги, вчать їх бути милосердними і проявляти допомогу ближньому.

До календарних дат члени комісії по роботі з молодшими школярами проводили інформаційні хвилинки та вікторини.

За ініціативи активу провели збір макулатури, що сприяло екологічному вихованню, бережливому ставленню до природи.

Створення учнями 8-А класу відеоролика «Стоп - булінг» сприяло розкриттю поняття «булінг», «шкільний булінг», допомогло зрозуміти учням причини та наслідки цього явища.

Флешмоб до Дня Вишиванки сприяв згуртованості учасників, духовному та емоційному збагаченню, збереженню національних традицій та їх популяризації.

Для змістовного та цікавого відпочинку здобувачів освіти постійно проводили танцювальні флешмоби, веселі перерви, арт-студії, створили відеопривітання до Всесвітнього дня «Дякую!».

Члени учнівського самоврядування взяли участь у міських конкурсах: «Класний ланч», патріот –шоу «Я люблю Україну», Асинхронному турнірі з гри «Що? Де? Коли?», Асинхронному турнірі з інтелектуальних ігор до Дня Незалежності України.

   До новорічних та різдвяних свят активи класів створили відеопривітання, взяли участь в організації та проведенні виставки еко- сніговиків та створенні фотозон , що сприяло позитивному настрою, піднесеності, творчому виявленню учнів, подарувало атмосферу дружності та взаємопідтримки.

Члени учнівського самоврядування, з метою підняття бойового духу українських захисників створили відео на підтримку Збройних Сил України.

Всі заходи висвітлювались на сайті закладу та на сторінці у Фейсбук.

В умовах воєнного стану робота групи «Учнівське самоврядування» здійснювалась за допомогою мережі Viber, відбувалось спілкування з активом здобувачів освіти закладу.

Варто відзначити активну роботу таких класних активів: 5Б, 6-А, 6-Б, 7-А, 7-Б, 7-В, 8-А, 8-В, 9-А, 10, 11-А.

В цілому, роботу нового складу учнівського самоврядування можна вважати задовільною.

Однак, в роботі органів учнівського самоврядування слід проявляти більше ініціативи під час організації та проведення загальношкільних свят, активніше долучатися до різноманітних заходів, які проводять в школі та поза її межами.

Тому, плануючи роботу органів учнівського самоврядування на 2022- 2023 навчальний рік, необхідно звернути увагу на залучення здобувачів освіти до активної, творчої роботи.

 

546516562  ясіфс  ісфісі

 

            вміві   еррр  рваа