Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер»

Posted in Цікаві моменти

12-14 листопада 2017 року проходив Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер», який проводиться з метою підвищення ІКТ-компетентностідітей, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, активізації творчої діяльності вчителів.

Ідея конкурсу виникла в 2003 році у керівника литовської команди проф. Валентини Дагєне  під час проведення в США Міжнародної Олімпіади з інформатики. Там же з’явилась і назва конкурсу. Відомий американський вислів про працьовитих і цілеспрямованих людей – «Busy as a beaver». Тому симпатичний бобер став символом цього турніру.

У 2016 році конкурс був проведений у 39 країнах світу, і в ньому взяли участь понад 1 630 000 учнів. Україна за кількістю учасників зайняла третє місце.

Цього року 172 учні нашого закладу, під керівництвом учителів інформатики, взяли активну участь у конкурсі «Бобер».

Конкурс проводиться в п’яти вікових групах: БОБРЕНЯТЕЧКО – для учнів 2-3 класів, БОБРЕНЯТКО – для учнів 4-5 класів, БОБРЕНЯ – для учнів 6-7 класів; БОБРИК – для учнів 8–9 класів; БОБЕР – для учнів 10-11 класів.

Були представлені всі класи від 2-го по 11-й.

Учням дуже сподобалися завдання цьогорічного конкурсу, бажання отримати якнайкращий результат охоплювало кожного учасника. Діти з цікавістю і наполегливістю виконували завдання. Вони завзято поверталися до задач, які не змогли розв'язати з першого разу. Одні завчасно закінчили свою участь у конкурсі, інші змагалися до останньої секунди часового ліміту.

Діти показали свої вміння та навички, і всі з нетерпінням чекають на результати, які стануть відомі у січні 2018 року.

Бажаємо успіхів!!!

 

_3.jpg

 

_2.jpg

 

_1.jpg