З 26 по 30 квітня у закладі проходить Тиждень знань з безпеки життєдіяльності «Безпека людини в небезпечних ситуаціях».

Posted in Статті розділу батькам (категорія)

 

 

23.jpg

 

Пам’ятка для батьків «Безпека дитини вдома»

Що таке безпечна поведінка? Це алгоритм певних дій у надзвичайних ситуаціях, це вміння запобігати та долати небезпеку. Чи можуть дошкільнята самостійно, без нашої допомоги  виробити ці навички? Звичайно, що ні. І тут ми, дорослі, маємо систематично привчати дітлахів до безпечної поведінки. Діти за своєю природою безстрашні, тому що вони ще не усвідомлюють наслідків багатьох своїх дій. Чи знає  дитина, що від ігор з сірниками вона може травмуватися? Ні?  Тому завдання нас,  дорослих, організувати не тільки безпечний простір навколо дитини, а й систематично обговорювати певні правила за допомогою казок, віршиків, мультфільмів.

На час карантину найбільш актуальним стає питання безпеки дитини вдома. Тому необхідно дотримуватись  певних правил:

  • НІКОЛИ! Не залишайте дитину одну в кімнаті, тим паче якщо відкрито вікно. Пам’ятайте, москітна сітка не втримає малечу!
  • НІКОЛИ! Не залишайте дитину у ванній кімнаті одну під час купання. Перетворіть повсякденний ритуал у цікаву гру, але під вашим пильним наглядом!
  • Подбайте про те, щоб усі ліки знаходилися в недосяжності дитини. Різнокольорові таблетки вона може сприйняти за цукерки!
  • Якщо ви користуєтесь сірниками, їх варто тримати в недоступному для дітей місці!
  • Попіклуйтеся про те, щоб дитина не мала доступу до розеток. Особливо малюки полюбляють досліджувати їх.
  • Подбайте про гострі предметі у вашому домі. Навіть якщо ваша дитина вже старший дошкільник, не допускайте того, щоб вона самостійно користувалася ножами без вашого нагляду!

Спробуйте обіграти небезпечні ситуації у сюжетно – рольових іграх, наприклад «Пожежна бригада», «Швидка допомога» «Рятівники». Під час гри обов’язково промовляйте певні правила безпечної поведінки, спонукайте малечу до висновків (чому саме сталася така ситуація? Чи можна було їй запобігти?)

І головне- будьте здорові, спокійні та пильні!